Следење балистички ракети на Корејскиот Полуостров

На Корејскиот Полуостров наредната недела ќе се одржат заеднички вежби од страна на САД, Јапонија и Јужна Кореја. Главната цел на ваквиот собир ќе биде следењето на балистички ракети.

Ваквите заеднички вежби ќе се одржат утре и задутре. Овој вид на вежби не се одржува за прв пат, и ќе биде шести пат по ред како овие држави одржуваат вежби за време на кои ќе споделуваат информации, знаења и искуства за следењето на балистичките ракети.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *