Битката за Куманово, 2001 година!

Видеото кое што следува во прилог на оваа статија ја отсликува борбата на Македонските специјални сили во бурната 2001 година. Година која што не смее да биде заборавена но исто така не смее да биде повторена. Година која одзема премногу животи, домови, фамилии и среќни животи.

Конвој на борбени возила, стратешки бомбардирања, патроли, снајперски истрели и опсервации, активни борби и слично се само дел од она што може да се забележи во видеото кое што следува.

2001: Војната во Македонија,битката за градот Куманово и Кумановско (Слупчане, Ваксинце, Матејче, Липково, Оризари,Никуштак,Отља итн) – досега не објавени и ретки видео инсерти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *