(ВИДЕО) Израел ги презентира способностите на својот оклопен транспортер!

Во едно видео презентирани скоро сите сособности на тешкиот израелски оклопен транспортер. Израел продолжува со развојот на оклопните транспортери (на

Read more

(ВИДЕО) ПОЛНЕЊЕ И СТРЕЛБА ОД ОРУЖЈЕ ЗА ПОМАЛКУ ОД 2 СЕКУНДИ !

Погледнете како изгледа менување на магацинот за муниција за помалку од 2 секунди, а притоа и елиминирање на непријателска сила

Read more

(ВИДЕО) Парче мебел кое секој љубител на оружје го остава без здив!

И додека во нашата земја добивањето на дозвола за набавка на оружје знае да трае со месеци (некогаш и години)

Read more

(ВИДЕО) Со што располагаат Франција и Турција и во кого е воената надмоќ?!

Статијата и видеото кои што следуваат во продолжение се од информативен карактер, и во нити еден случај не се со

Read more

(ВИДЕО) БЕЗ КОМЕНТАР – артилериско-ракетна батерија ја опустоши позицијата на непријателот!

На командно-штапска вежба „Центар-2019“ големо внимание се посветува на огнената поддршка на оклопно-механизираните единици во нападот. Во една таква улога

Read more