Министерството за Одбрана на Русија, отвoри канцеларија во Белград!

Во согласност со договорот меѓу владите на Србија и Русија, Министерството за одбрана на Србија објави дека офивијално e започната процедурата за отворање на претставништво на Министерството за одбрана на Русија во Белград.

,,Целта поради која се формира ваквото претставништво за одбрана на Русија во Белград е се со цел да се обезбеди поддршка за побрзо решавање на прашањата кои се поврзани со воено-техничката помош, а воедно и воена и воено техничка сораборка и се ова во согласност со потпишаниот договор помеѓу владите на двете држави” – се вели во соопштението од ресорното министерство.

Повеќе прочитајте тука (ВИДЕО) СРБИЈА НАОРУЖАНА ДО ЗАБИ ОД СТРАНА НА РУСИЈА!

Повеќе прочитајте тука (ВИДЕО) Ден во Легија на Странци !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *