Путин – Русија ќе може да се спротивстави на хиперсоничното оружје !

Рускиот претседател Владимир Путин е уверен дека Руската Федерација ќе има средство за борба против хиперсонично оружје што може да се појави (да го создадат) во другите земји. – ТАСС

Претседателот на Русија, Владимир Путин, денеска во свето обраќање од Москва вети дека ќе ги изненади останатите земји во светот кога тие ќе имаат хиперсонично оружје

Претседателот истакна дека „висок е степенот на веројатност“ дека Русија ќе има средство за борба против овај тип на оружје!

„Ова е единственост на нашата сегашна состојба. Уште еднаш повторувам: со висок степен на веројатност, ќе имаме средства да се бориме против хиперсоничкото оружје пред останатите земјии воопшто да го поседуваат истото“, рече Путин.

Според него, за прв пат во историјата, Руската Федерација е пред другите земји во однос на развојот на напредно оружје, вклучително и хиперсонично.

ПОВЕЌЕ ПРОЧИТАЈТЕ ТУКА – ,,Дозвола за убивање – Низ што се поминува секој Руски снајперист!

ПОВЕЌЕ ПРОЧИТАЈТЕ ТУКА – Путин ја потврди воената надмоќ на Арктикот со нова Руска воена база!

Забрането е било какво превземање на материјали од порталот Misija24 доколку страната која ги превзема истите не поставува хиперлинк до изворот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *