(ВИДЕО) ,,ТИГАР” лансира ракета која пробива челична плоча со дебела 1,2 метри! Забавена снимка!

Ваквиот тип на ракетите се лансираат од посебна платформа на оклопно возило (модел „Тигар“ верзија ВПК-233116) како и на класичен преносен лансер што го користат Руските пешадиски единици.

Поради исклучително високите карактеристики во однос на пробивноста на тандем-кумулативните боеви глави со калибар 152 мм, овој систем во светот го нарекуваат „убиец на тенкови“. Освен тенкови, може да гаѓа и утврдена пешадија, но исто така и бавнолетечки воздушни објекти.

Забавена снимка од лансирање на ракетата

ПОВЕЌЕ ПРОЧИТАЈТЕ ТУКА Погледнете како руските војници се справат со студот на Далечниот Север!

ПОВЕЌЕ ПРОЧИТАЈТЕ ТУКА (ВИДЕО) Руските специјалци и ,,ТРЕНИНГОТ НА СМРТТА!”

Забрането е било какво превземање на материјали од порталот Misija24 доколку страната која ги превзема истите не поставува хиперлинк до изворот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *